Martelange

Natuurtrip naar de Belgische Ardennen

15 juli 2021

Met de introductie van corona-proof reizen werden reizigers aan het denken gezet. Wat zijn nog meer mooie reizen die gemaakt kunnen worden? Twintig uur in een vliegtuig naar Bali zit er op dit moment helaas niet in (moment van schrijven: juli 2021). Dit nodigt wel uit om uit je comfort zone te gaan en eens te kijken wat er voor ervaringen te beleven zijn die qua kilometers iets dichterbij zijn.

Wij waren deze keer wel toe aan een reis waar avontuur wat meer centraal stond, we houden immers wel van een actieve reis waar je bijvoorbeeld mooie hikes kan maken. Op aanraden van een vriend kwamen we op een prachtig plekje in de stad Martelange in de Belgische Ardennen.

We komen aan bij Nutchel Cabins; een zogeheten Forest Village waar allerlei verschillende “Cosy Cabins” staan. Deze cabins combineren het back-to-basics gevoel met comfort die je gewend bent. De propositie laat wel duidelijk klinken dat je tijdens je verblijf hier helemaal één met de natuur bent. In het huisje is daarom ook maar één stopcontact, die je kunt gebruiken om je verlichting binnen aan te zetten.

Nutchel Cabins

Nutchel Cabins

Rue de Radelange 51, 6630 Martelange, België Bekijk beschikbaarheid

Even disconnecten

We zijn natuurlijk inmiddels allemaal gewend aan het ’thuiswerken’. De hele dag zit je eigenlijk al op je laptop te werken en ’s avonds is het ook de bedoeling dat je thuis blijft. Hierdoor ontkom je er bijna niet aan dat de televisie dan ook nog aan gaat. Veel schermtijd dus!

Tijdens ons verblijf hebben we meerdere keren herhaald hoe prettig en bevrijdend het was dat we even niet hoefden te denken aan een schermpje. De natuur heeft ook een enorm rustgevend effect, je hebt écht het gevoel dat je compleet ergens anders bent. Hierdoor is deze plek bij uitstek geschikt om even te ontsnappen aan de uitdagingen die het dagelijkse leven met zich meebrengt. Aangezien ze wel een stopcontact aanbieden, kan je altijd in geval van nood toch (telefonisch) contact zoeken, mocht het nodig zijn in een noodgeval.

Heerlijk eten in Martelange

Je maakt je koffie zelf in een percolator. Aangezien dit voor ons de eerste keer was, was het wel prettig dat Nutchel een boekje in het huisje had gelegd waar allerlei basisdingen zoals het bereiden van koffie stonden uitgelegd.

Bij Nutchel heb je de mogelijkheid om een ontbijt & BBQ pakket toe te voegen aan je verblijf. Een dikke aanrader! Er staat een gasbarbecue bij het huisje (bij ons stond die bovenop het huisje) waar ook weer een duidelijke uitleg bij zat. Het eten wat je kreeg in het BBQ pakket was van hoge kwaliteit, we hebben heerlijk gegeten van het vlees, stokbrood en aardappel salade.

In de plaats Martelange kan je ook terecht voor een gezellige diner-ervaring. Bij Le Mouton Noir (te herkennen aan het terras vol met geiten als decoratie) bieden ze een een gezellige ambiance en een gevarieerde menu- en cocktailkaart waardoor je er prima een hele avond kan spenderen.

Mountainbiken in de Ardennen

De Ardennen leent zich voor een flink stukje uitdaging. Je hebt in de buurt van het Nutchel gebied toegang tot kilometerslange mountainbike-paden en prachtige wandelroutes door de bossen. We hadden eerst de intentie om één dag gebruik te maken van de mountainbikes die je kan huren (ons verblijf was drie dagen). De volgende dag waren we nog steeds zo onder de indruk van de natuur dat we de route nog een keer hadden gedaan. Dit is echt een waanzinnige ervaring!

Qua moeilijkheidsgraad zijn de routes geschikt voor beginners tot gevorderden. Je hebt rustige stukken waar je je in prachtige natuur begeeft, maar het tempo gaat in de bossen flink omhoog. Voor ieder wat wils dus!