Curaçao

5 stranden in Curaçao die je gezien moet hebben!

5 juni 2021

Playa Cas Abou

Dit idyllische strand behoort zeker tot onze favorieten en is het strand waar wij direct naar toe gaan als we op Curaçao zijn. Dit strand heeft een azuurblauwe, heldere zee en een mooi wit zandstrand. De zee bij Cas Abou is een goede spot om te snorkelen of te duiken. Op dit strand is een barretje waar je drinken (lees: Amstel Bright) en eten kunt bestellen. De toegang voor dit strand bedraagt van maandag tot zaterdag Nafl. 10,00 per auto en op zondag Nafl. 12,50. Op het strand kun je een bedje huren voor Nafl. 5,00.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een van de mooiste stranden van Curaçao met een prachtige onderwaterwereld. Als je aan komt rijden, kan het zo maar zijn dat je wordt begroet door varkentjes. Deze lopen ook regelmatig rustig rond over het strand. Op Porto Marie kun je gerust de hele dag genieten aangezien ze ook een restaurant hebben waar je eten en drinken kunt bestellen op het terras. Entree voor dit strand is Nafl. 5,00 per persoon. Ook op dit strand is er mogelijkheid tot het huren van strandbedjes.

Grote Knip

Dit strand is één van de meest populaire stranden van Curaçao, mede omdat dit strand nog één van de weinige stranden is waarbij de toegang gratis is. In het weekend is dit strand dan vaak ook wat drukker, omdat veel locals dan met hun auto of motor naar dit strand toe trekken. Het uitzicht vanaf de parkeerplaats is werkelijk waar prachtig. Houd jij van een beetje avontuur? Bij de Grote Knip kan je van een klif de zee in duiken! Er is mogelijkheid tot afhalen van eten en drinken, maar verwacht hier niet te veel van!

Jan Thiel

Jan Thiel is een baai in het zuidoosten van Curaçao. Dit is misschien wel één van de meest gezellige stranden. Er is hier een ruim aanbod aan strandbedjes en je kan hier gerust de hele dag doorbrengen. Geniet overdag lekker van het zonnetje met een cocktail in je hand en schuif ’s avonds aan bij één van de leuke strandtentjes, zoals Zest of Zanzibar.

Playa Grandi / Playa Piskado

Dit is niet een strand waar wij de hele dag zouden gaan liggen, maar wel een strand waar je geweest moet zijn als je op Curaçao bent! Dit is namelijk het strand in Curaçao waar je de meeste kans maakt om schildpadden te spotten tijdens het snorkelen. Hier maken vissers namelijk hun vers gevangen vissen schoon en gooien de resten weer terug de zee in. Hier komen de schildpadden op af. Een bezoekje aan dit strand kan je bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan één van de andere stranden in Curaçao, zoals de grote knip of de kleine knip .