Nederland

Corona-proof reizen: Midweek Scheveningen

5 mei 2021

Door de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas geen reizen naar het buitenland maken. Daarom gaan wij op ontdekking in ons eigen mooie kikkerlandje. We kozen deze keer voor 4 nachtjes Scheveningen. Scheveningen staat bekend als een populaire badplaats in Den Haag. Maar wat kan je allemaal doen in Scheveningen?

Het heeft van alles te bieden en is ideaal voor een weekendje weg! Naast kilometers strand en een gezellige boulevard met leuke strandtentjes biedt Scheveningen ook prachtige natuur. Bij een dagje slecht weer kan je ervoor kiezen om één van de vele musea in de buurt te bezoeken of lekker een dagje te gaan gaan shoppen in Den Haag. Binnen ongeveer 10 minuutjes sta je in het Centrum van Den Haag!

Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Wij kozen ervoor om te slapen in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Dit is het bekendste hotel van Scheveningen en misschien wel één van de bekendste hotels in Nederland. De locatie van dit hotel is uitstekend, het ligt namelijk direct aan de boulevard van Scheveningen. Daarom is overnachten in dit hotel al een unieke beleving die bij Scheveningen hoort. Door Corona zijn de prijzen van dit hotel heel erg verlaagd en daarom biedt de huidige periode een mooie kans om dit hotel te bezichtigen! Het hotel opende haar deuren in 1885 en deze authentieke architectuur is vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Ook in de lobby kijk je ogen uit naar het prachtig beschilderde plafond en de mooie kroonluchters. De kamers van dit hotel zijn prima, maar niet heel bijzonder. Wel hebben de meeste kamers uitzicht op zee! Het hotel heeft een eigen Welness & Spa, maar deze was tijdens ons verblijf vanwege Corona helaas gesloten. Wel bood het hotel de mogelijkheid om tegen betaling te genieten van een heerlijke massage. Door de corona maatregelen was het helaas ook niet mogelijk om te ontbijten of te dineren in restaurant Waves van het hotel. ’s Ochtends kan een een ruime ontbijtbox met verschillende broodjes, soorten beleg, sapjes en zelfs prosecco worden afgehaald bij het pick-up point. Diner kan ’s avonds worden besteld via een QR-code in de hotelkamer. Ook deze dient te worden afgehaald bij het pick-up point. Het diner is eenvoudig en niet bijzonder, wij besloten dan ook om de rest van ons verblijf ergens anders te dineren of diner af te halen.

Het hotel biedt de mogelijkheid om voor €16 per dag een fiets te huren, dit is een aanrader als je de omgeving wilt verkennen.

Duin- Natuurgebied Meijendel

Wanneer je in Scheveningen bent kun je natuurlijke een heerlijke strandwandeling maken, maar je kunt ook het uitgestrekte duingebied Meijendel verkennen. Duin- natuurgebied Meijendel strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar en kent vele wandel- en fietsroutes. Voor een heerlijk kopje koffie of lunch kun je terecht bij restaurant ‘Onder de water toren’ of in de tuin van ‘Boerderij Meijendel’. In het duingebied vind je ook de Waalsdorpervlakte, hier zijn tijdens de tweede wereldoorlog door de Duitse bezetters meer dan 250 mensen geëxecuteerd. Tegenwoordig is dit één van de belangrijke oorlog herdenkingsplaatsen in Nederland. Jaarlijks wordt er op 4 mei tijdens dodenherdenking hier een herdenking gehouden. Er is dan een stille toch langs het monument, waarbij bloemen en kransen kunnen worden gelegd en de bourdonklok luidt.

Eten en drinken in Scheveningen

Langs de boulevard van Scheveningen bevinden zich vele strandtentjes waar je na een stranddag of heerlijke strandwandeling lekker in het zonnetje kan genieten van een hapje en een drankje. Ook op de pier van Scheveningen vind je diverse foodtrucks en barretjes. Sinds september 2020 is op de noordboulevard ‘Foodhallen Scheveningen’ geopend. Dit is een prachtige hal met verschillende soorten foodstands geïnspireerd op een werelds marktplein. Je vindt hier 17 verschillende soorten keukens met een ‘streetfood vibe’. Het aanbod is divers, je vindt er onder andere verschillende Aziatische gerechten, pizza en spareribs. Onze favoriet was toch wel de heerlijke Dim Sum van restaurant WANTSAM.