New York

10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in New York City!

17 april 2021

1. Empire State Building

Eén van de meest bekende, al dan niet het bekendste gebouw van New York is natuurlijk het Empire State Building. Het gebouw bevindt zich midden in de stad op de kruising van West 34th Street en Fifth Avenue. Het Empire State Building is 381 meter hoog en telt 102 verdiepingen. Het gebouw is te bewonderen vanaf de grond, maar wie wilt kan tegen betaling ook een bezoekje wagen aan één van de observatiedecks van de Empire State building. De goedkoopste optie is een ticket naar het maindeck op de 86e verdieping. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Het tweede observatiedeck, bevindt zich op de top van het empire state building.

Tickets koop je hier: Empire State Tickets

2. One World Trade Center

Het One World Trade Center is 541 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van New York. Als je het ons vraagt zeker een bezoekje waard! De Sky Pod (lift) van het One World Observatory brengt je in 47 seconden naar verdieping 102. Tijdens de rit krijg je een waanzinnige virtuele time-lapse ervaring over de opbouw van New York. Eenmaal boven is het uitzicht over de skyline van New York echt overweldigend!

Een ticket koop je hier: One World Observatory

3. 9/11 Memorial

Een bezoek aan het 9/11 memorial is enorm indrukwekkend en mag zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip naar New York City. Het monument is ter nagedachtenis aan de aanslagen op 11 september 2001 en een eerbetoon aan de bijna 3.000 omgekomen slachtoffers. Het monument ligt precies op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden en bestaat uit twee reflecterende vijvers. In de vijvers stromen watervallen en op de rand van de vijver zijn de namen van de omgekomen slachtoffers te lezen. Een bezoek aan het 9/11 memorial is goed te combineren met een bezoek aan het One World Trade Center.

4. Brooklyn Bridge

De in 1883 gebouwde Brooklyn Bridge gaat over de east-river en verbindt Brooklyn met Lower-Manhattan. De beste manier om de Brooklyn Bridge te bezichtigen is te voet. Wanneer je over de brug van Brooklyn naar Manhatten wandelt heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan. Deze wandeling duurt ongeveer 45 min, maar houdt rekening met wat extra tijd omdat je onderweg gegarandeerd foto’s wilt maken van het prachtige uitzicht. Een andere optie om de Brooklyn Bridge te bezichtigen is door een fiets te huren en over de Brooklyn Bridge heen te fietsen.

Bezoek de Brooklyn Bridge tijdens zonsondergang, voor een extra magische beleving.

5. Times Square

Op Times Square kijk je werkelijk waar je ogen uit! Het plein staat bekend om de vele billboards en straatartiesten. Op en rond Times Square is het ontzettend druk en er is altijd wel wat te beleven. Je vindt er onder andere bijzondere winkels zoals M&M World en de Disney Store.

Bezoek Times square zowel overdag als in de avond. Door de vele lichtgevende billboards heeft het plein ’s avonds een heel andere beleving dan overdag.

6. Rockefeller Center

Rockefeller Center bevindt zich in het hart van New York en is een complex van 19 commerciële gebouwen. De gebouwen zijn gebouwd rondom Rockefeller Plaza, waar ieder jaar rond de kerstperiode een gigantische kerstboom te vinden is. Het bekendste gebouw van Rockerfeller is het Comcast Building of 30 Rock. Bovenop deze wolkenkrabber bevindt zich de Top of the Rock, een beroemd uitkijkplatform op 259 meter hoogte. Het geeft je een spectaculair uitzicht over de stad en onder andere de Empire State Building.

Tickets: Rockefeller Center

7. Central Park

Een wandeling door het Central Park mag zeker niet ontbreken tijdens je trip naar New York City. Het Central Park is het grootste stadspark van New York City en een van de bekendste ter wereld. Hier kan je even ontsnappen aan alle drukte en prikkels van de stad. Het park kent vele bezienswaardigheden, zoals Strawberry fields, Belvedere Castle en ook het bekende bruggetje (Gapstow Bridge) uit de home alone film is hier te bewonderen. Het park heeft zelfs een dierentuin genaamd Central Park Zoo. Deze dierentuin werd ook gebruikt voor de Madagaskar film. Sheep Meadow is een plek waar je in de zomer heerlijk kunt uitrusten of net als veel New Yorkers kunt genieten van een picknick. De vele wolkenkrabbers steken boven de bomen van het park uit, waardoor je uitzicht geweldig is. In de wintermaanden (oktober t/m maart) zijn er in Central Park twee schaatsbanen te vinden. De Wolmann Rink is open voor recreatief schaatsen, de Laser Rink is een schaatsbaan voor geoefende schaatsers en ijshockey.

8. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal, ook wel Grand Central Station genoemd, is het prachtige hoofdtreinstation van New York City. Het heeft 44 perrons, 64 sporen verdeeld over 2 verdiepingen en is daarmee het grootste treinstation van de wereld. De hal vult zich met bijzondere muurschilderingen en gouden kroonluchters.

Vlakbij Grand Central Terminal vind je Urban Space, een foodhall met een gezellige sfeer en heerlijke eetkraampjes. Hier vindt je ook DOUGH, waar ze de (als je het ons vraagt) lekkerste donuts van New York verkopen!

9. Statue of Liberty

Als je aan New York City denkt, denk je aan het vrijheidsbeeld (in het engels; Statue of Liberty). De naam zegt het eigenlijk al: het beeld staat symbool voor de vrijheid, een kernwaarde van de Verenigde Staten. Daarnaast is het een teken van verwelkoming van iedereen; Terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten. Het vrijheidsbeeld bevindt zich op Liberty Island. Je kunt Liberty Island bezoeken en een ticket kopen voor het bezichtigen van het vrijheidsbeeld. Er is ook een gratis optie is om het vrijheidsbeeld te bezichtigen: Neem de metro naar Bowling green of south ferry en pak vanuit daar de Staten Island ferry. Om deze manier vaar je langs het vrijheidsbeeld.

10. Flat Iron Building

Het Flat Iron Building – in het nederlands vertaald: strijkijzergebouw – staat bekend om zijn bijzondere vorm. Het gebouw is namelijk in de vorm van een strijkijzer. Het Flat iron Building is te vinden op de hoek van Fifth Avenue en East 23rd Street in Manhattan. Binnenin het gebouw vinden zich voornamelijk kantoren en een bezoek van binnen is dan ook niet mogelijk en niet nodig. Door de locatie van deze wolkenkrabber is het uitstekend om een bezichtiging van dit gebouw te combineren met een dagje shoppen op Fifth Avenue of een bezoek aan één van de andere iconische wolkenkrabbers van New York City